Naar Colorado

12 juni 2024 - Grand Lake, Colorado, Verenigde Staten

Woensdag 12 juni 2024 is een reisdag geweest. Niet dat we anders niet veel rijden en reizen, maar vandaag was het echt om van Lusk naar de volgende camping te komen, een kleine 300 mijl verderop. Vanmorgen hebben we eerst nog even een half uurtje gevideobeld (is dat goed Nederlands?) met onze jongste. Fijn om weer even contact te hebben en onderling weer even wat zaken te delen. Hij is enthousiast voor ons, wij zijn in omgekeerde richting blij voor en met hem zoals het gaat.

Kwart voor negen rijden we weg. En wat kan ik over de weg van Lusk in Wyoming naar Grand Lake in Colorado vertellen? Eigenlijk niet veel. Het was voor het overgrote deel een ronduit saaie weg. Ik had nooit gedacht dat ik ooit een keer zou zeggen dat onderweg een stop voor boodschappen een welkome onderbreking van de reis was. Maar dat was vandaag echt zo! En toen we eenmaal de staatsgrens over waren werd het pas echt niet leuk. Zo’n kleine honderd kilometer over een weliswaar geasfalteerde, maar zo’n enorme k.. weg. Niet normaal, het was met hele kleine onderbrekingen van goed wegdek continue alsof je alsmaar door elkaar geschud werd. Ribbels in de weg, gaten in de weg, bobbels op de weg… Als je hier zou rijden terwijl je een niersteenaanval zou hebben… Maar goed, ook aan die baggerweg kwam uiteindelijk een einde en toen begon de omgeving ook meteen mooier te worden. Bergen met besneeuwde toppen kwamen steeds dichter en dichter bij… O nee, dat kan helemaal niet. Wij kwamen dichterbij de bergen, maar het effect was hetzelfde. Nice 😉

Rond half vijf komen we aan bij Grand Lake KOA Campground. Vlak voor de westelijke ingang van het Rocky Mountain National Park, een park dat geweldig mooi moet zijn. Vooral de hoge bergen, de meren, et cetera moeten prachtig zijn. Het weer zit nog steeds mee en dat is in zo’n omgeving wel heel prettig. We hebben vanmiddag nog lekker even in de zon kunnen zitten op ons werkelijk prachtige plekje op de camping. Waar we overigens voor worden gewaarschuwd is dat er een kans bestaat dat er ’s avonds/ ’s nachts elanden en beren op de camping kunnen rondscharrelen. Ze moeten je vanuit het management er voor waarschuwen, al heeft een van de medewerkers van de camping in de afgelopen drie jaar geen beer gezien. Maar we nemen de waarschuwing toch maar serieus en laten niets aan etenswaar buiten slingeren. Dan doen we toch al nooit, maar nu helemaal niet. We zijn benieuwd of we vanavond of vannacht nog gasten krijgen. Of in een van de twee nachten daarna, want we hebben besloten drie nachten hier te blijven.

Rocky Mountain NP is een van de parken waarvoor je moet reserveren, omdat het anders te druk zou kunnen worden. Die reserveringen gelden echter alleen van 9.00 tot 14.00 uur. Daarvoor en daarna kan je zo naar binnen, mits je entree betaald hebt of een Annual park pass hebt. Dat laatste hebben we, dus zorgen we dat we morgen voor 9.00 uur in het park zijn. En dan kunnen we net zolang blijven als we willen. Goed geregeld zo!

Bye for now,

Marc

1. V. Geers:
    13 juni 2024
    Mooi plekje om te slapen ook tussen het groen